Minder verspillen
Claudia Tjan: “Om op de laatste tip verder in te gaan: kun je bijvoorbeeld van je groenterestjes een soep of stoofschotel maken en van overig brood kan je croutons maken voor in de salade. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar je je voedsel het beste kan bewaren. Wat veel mensen niet weten is dat je een appel het beste in de koelkast kan bewaren en een paprika of tomaat juist beter op de fruitschaal. Zo gaan ze beide langer mee. Daarnaast is meal preppen de sleutel tot minder verspilling. Bij Green Chef bestel je je maaltijden vooruit en krijg je alle ingrediënten thuisbezorgd. Gemakkelijk en ook nog eens 'aardig'!”
__‘Kleine aanpassingen maken groot verschil’ __
Corné van Dooren van het Wereld Natuur Fonds: "Het veranderen van je eetgewoonten kan uitdagend zijn, maar het is van cruciaal belang voor de planeet. De trieste realiteit is namelijk dat ons voedselsysteem de grootste oorzaak is van natuurverlies wereldwijd. We begrijpen dat het soms moeilijk lijkt, maar alle kleine beetjes helpen. Kleine aanpassingen, zoals plantaardige melk in je koffie of vegetarisch gehakt in je favoriete pasta of een recept met bonen koken, maken een verschil. Door Aardig te eten, kunnen we deze trend ombuigen en een positieve verandering teweegbrengen."